Burse - Fonduri mutuale

Cele mai performante şi cele mai slabe acţiuni din indicele bursier BET în 2017

Cele mai performante şi cele mai slabe acţiuni din...

Autor: Liviu Popescu

08.01.2018, 00:07 1685

♦ Nuclearelectrica a avut un plus 64%, în timp ce Electrica a avut un minus de 8%.

Nuclearelectrica, Conpet Ploieşti şi Transgaz au fost în 2017 cele mai performante acţiuni din indicele de re­fe­­rinţă BET ca urmare a randamentului mare al divi­den­de­lor, cât şi a îmbunătăţirii rezultatelor financiare în pri­mele no­uă luni. La polul opus, acţiunile companiilor din BET care au încheiat anul trecut pe minus au fost Transelectrica (0,2%), Bursa de Valori Bucureşti (1,7%) şi Electrica (8,5%), potrivit calculelor companiei de brokeraj Prime Transaction.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucle­a­ră din România, a adus în 2017 un randament de 64% cu tot cu dividende investitorilor care au mizat pe acţiunile sale în con­textul în care la nouă luni compania a raportat un profit net de 225 mil. lei, plus 120%, şi venituri de 1,4 mld. lei, plus 16,5%. La randament au contribuit şi dividendele suplimen­ta­re distribuite de companie la solicitarea statulului. De altfel urmă­toarele trei companii în topul celor mai mari aprecieri ale acţiunilor sunt controlate de stat: Conpet Ploieşti (60%), Transgaz (51%), Romgaz (48%).

Analiştii explică faptul că între acţiunile cu evoluţii slabe din 2017 şi cele cu evoluţii bune diferenţele au crescut substanţial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO