Burse - Fonduri mutuale

Clujul, primul judeţ din România care emite obligaţiuni în ultimul deceniu: 76 mil. euro atraşi de la investitori printr-o emisiune suprasubscrisă cu 160%. Dobândă formată dintr-o marjă fixă de 3,25% plus Euribor la şase luni (în prezent la 3,9%)

Clujul, primul judeţ din România care emite...

Autor: Eduard Ivanovici

21.12.2023, 00:06 1370

Operaţiunea a vizat doar investitori profesionali.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat miercuri încheierea cu succes a subscrierii obligaţiunilor în valoare de 75,68 milioane de euro emise de judeţul Cluj în cadrul unui plasament privat derulat de un consorţiu format din BT Capital Partners, Alpha Bank şi Raiffeisen.

Maturitatea împrumutului este de zece ani, cu scadenţa în 2033 şi cu o opţiune de răscumpărare anticipată în 2029. Obligaţiunile emise de judeţul Cluj s-au suprasubscris, fiind lansate ordine cumulate pentru cumpărarea a 1.216.020 obligaţiuni reprezentând 160,6% din totalul emisiunii, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.„Marja cuponului este 325 bps p.a. peste EURIBOR 6m, situându-se sub limita maximă a intervalului propus, datorită inte­resului mare al investitorilor“, se arată în document. Euribor la şase luni este cotat în prezent la 3,922%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO