Burse - Fonduri mutuale

Compa: investitii de 12 milioane de euro

23.03.2007, 19:45 31

Producatorul de piese auto Compa Sibiu vrea sa investeasca in dezvoltarea capacitatilor de productie 12 mil. euro. Fondurile vor proveni de la actionari, banci, dar si din profitul anilor trecuti, conform reprezentantilor companiei.
Compa va propune in urmatoarea AGA o majorare de capital cu 2,21 mil. euro (7,43 mil. euro), pana la 6,65 mil. euro (22,3 mil. lei), prin aport in numerar din partea actionarilor, conform unui comunicat inaintat miercuri Bursei.
"Fondurile atrase vor fi folosite pentru extinderea capacitatilor de productie ale Compa Sibiu, in special pentru achizitia de noi utilaje. In afara de fondurile provenite de la actionari, vom folosi profitul anului trecut, care se ridica la 2,5 mil. euro, dar si bani proveniti din credite. Avem mai multe oferte din partea unor bancilor, iar pana acum cel mai mare creditor al Compa a fost BRD", spune Ioan Miclea, directorul economic al producatorului de piese auto.
Cea mai mare parte din productia Compa merge catre export, iar expunerea pe companiile-client din afara este in continua cresetere. Principalii clienti ai Compa sunt Bosch si Honeywell.
"Pentru acest an ne-am previzionat o crestere a afacerilor cu 25%, in conditiile in care ponderea exporturilor in cifra de afaceri va urca la aproape 80%" mai spune Ioan Miclea.
Compa este detinuta in proportie de 53,7% de Asociatia Salariatilor (PAS), iar clauzele din contractul de privatizare nu permit desfiintarea acestuia pana in 2009.
Dupa anuntarea propunerii de majorare a capitalului social, actiunile Compa au sarit cu 9,45% in sedinta de ieri. Capitalizarea burisera a compaiei este peste 60 de mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO