Burse - Fonduri mutuale

Compania Miller Centre cere insolvenţa Elefant.ro. Retailerul răspunde: Cererea este lipsă de obiect, valoarea creanţei pe care Miller Centre o deţine împotriva societăţii este sub valoarea-prag privind cuantumul minim

Compania Miller Centre cere insolvenţa Elefant.ro....

Autor: Eduard Ivanovici

03.08.2023, 13:07 2755

Retailerul online Elefant.ro, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a informat investitorii cu privire la introducerea de către Miller Centre SRL a unei cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva companiei pe rolul Tribunalului Bucureşti, potrivit unui raport publicat joi la BVB.

„În opinia rezonabilă a Societăţii, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei este lipsită de obiect, având în vedere că valoarea creanţei pe care Miller Centre SRL o deţine împotriva Societăţii este sub valoarea-prag privind cuantumul minim al creanţei pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă, având în vedere dispoziţiile art. 5 pct. 72 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Astfel, instanţa urmează a se pronunţa cu privire la cererea care face obiectul dosarului nr. 23315/3/2023 la primul termen de judecată programat la data de 27.10.2023”, scriu reprezentanţii Elefant.

Cuantumul minim privind introducerea cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă este de 50.000 de lei, atât pentru creditori, cât şi pentru debitori, conform legislaţiei aflate în vigoare.

Înfiinţată în urmă cu peste 30 de ani în Braşov, Miller Centre este administrată în prezent de antreprenorii Dragoş şi Gheorghe Comăniciu, cofondatori ai producătorului local de lactate Delaco. În 2018, compania a cumpărat centrul comercial Magnolia din Braşov pentru suma de patru milioane de euro.

Miller Centre se ocupă cu închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Grupul a avut o cifră de afaceri netă de şase milioane de lei şi un profit de 1,8 milioane de lei în 2022, cheltuielile ajungând totodată la 4,2 milioane de lei, potrivit datelor Ministerul Finanţelor.

Elefant are obligaţiuni la BVB în valoare de 17,5 milioane de lei. Listate la începutul anului trecut sub simbolul ELF26 pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, bondurile au scadenţa în noiembrie 2026.

Grupul este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste două milioane de clienţi, un marketplace cu peste 400 de companii şi un portofoliu de circa trei milioane de produse. Anul acesta, EvoMag, cu ajutorul Catalyst Romania Fund II, a devenit acţionar majoritar al Elefant, după preluarea participaţiei deţinute de Fribourg Investments.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO