Burse - Fonduri mutuale

Companiile din BET au cel mai bun prim trimestru din 2011 încoace. Va veni şi piaţa emergentă?

Companiile din BET au cel mai bun prim trimestru din 2011...

Autor: Liviu Popescu

10.04.2017, 00:07 704

Toate companiile din indicele de referinţă BET au închis primul trimestru din 2017 cu preţuri ale acţiunilor pe plus, cu cea mai bună evoluţie, de 39% la Nuclear­elec­tri­ca, iar cea mai slabă la BRD, de plus 4%, ceea ce înseamnă că Bursa de Valori Bucureşti intră în anul în care ar putea să promoveze de la piaţa de frontieră la una emergentă, cu cel mai bun prim trimestru din 2011 încoace.

Aceste companii propun divi­den­de cu un randament mediu de 6,9% din profitul pe anul trecut, cel mai ridicat din rândul burselor Uniu­nii Europene, iar acest lucru ar pu­tea însemna că România are şan­se să fie pentru al doilea an conse­cu­tiv în topul celor mai ridicate randamente ale dividendelor din lume.

Recenta ordonanţă a guver­nului referitoare la dis­tri­buirea de dividende din rezervele companiilor de stat a adus reacţii pozitive pe bursă întrucât investitorii se aş­teap­tă la dividende mai mari atât din profitul pe 2016, cât şi din rezultatele pe anii trecuţi. Însă au fost şi contestatari care au afirmat că ieşirile de bani din aceaste companii le vor pune în dificultate investiţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO