Burse - Fonduri mutuale

Companiile vor putea face raportări direct în timpul şedinţei de tranzacţionare din 10 noiembrie

Companiile vor putea face raportări direct în timpul...

Autor: Ioana Tudor, Roxana Pricop

04.11.2014, 00:04 194
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a stabilit 10 noiembrie data de la care va intra în vigoare posibilitatea ca toate companiile să raporteze în timpul şedinţei de tranzacţionare. Tot de atunci, acţiunile nu vor mai fi suspendate de la tranzacţionare în zilele de derulare a adunărilor generale ale acţionarilor (AGA). Aceste modificări au scopul de a creşte lichiditatea şi a reduce riscul de tranzacţionare.

„Tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată le este permis – şi sunt încurajate – să transmită rapoarte cu­ren­te imediat ce acestea sunt întocmite. Este în interesul emi­tenţilor să furnizeze informaţii pieţei, în mod continuu, şi să nu aştepte până la închiderea sedinţei de tranzacţionare sau să le transmită doar înainte ca aceasta să înceapă. Ra­por­ta­rea în mod continuu creează lichiditate şi minimizează riscul pe care îl implică posesia de informaţii ce pot influenţa pre­ţul“, a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Altă modificare pe care bursa o are în plan este schimbarea categoriilor în care sunt încadrate companiile listate pe piaţa principală. Bursa are în vedere înlocuirea categoriilor I-a, a II-a şi a III-a cu două noi categorii - Pre­mium şi Standard. Pentru admiterea în categoria Premium, valoa­rea de piaţă a free-float-ului companiei trebuie să fie de cel puţin 40 mil. euro. Bursa poate însă aproba admiterea sau pro­mo­varea în categoria Premium şi a companiilor care nu înde­plinesc toate cerinţele aferente „în situaţia în care BVB apreciază că nu sunt compromise obiectivele avute în vedere prin crearea categoriei Premium“.

Noua structură formată din cele două categorii va intra în vigoare după ce bursa va stabili valorile parametrilor pentru categoria Premium.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO