Burse - Fonduri mutuale

Consilierul lui Ariton, ales preşedinte în locul lui Roibu la Oltchim

Consilierul lui Ariton, ales preşedinte în locul lui Roibu la Oltchim

Autor: Stefan Musgociu

09.09.2011, 00:00 585

Consiliul de Administraţie al Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) l-a numit miercuri preşedinte al consiliului de administraţie pe Constantin Dascălu (foto), consilier al ministrului economiei Ion Ariton, în conformitate cu propunerea ministerului, iar Constantin Roibu a rămas doar director general al combinatului.

Pe de altă parte, Roibu şi-ar putea pierde şi funcţia de director general, în condiţiile în care Oltchim se numără printre cele patru companii la care statul a convenit cu FMI să numească management privat, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax. Ministrul economiei Ion Ariton a emis în 15 iulie un ordin prin care preşedintele CA al Oltchim nu poate îndeplini simultan şi funcţia de director general al companiei.

Ordinul a fost aprobat săptămâna trecută în AGA de la Oltchim, însă Roibu a mai fost pentru o săptămână preşedinte interimar al Consiliului de Administraţie, întrucât nu a fost ales un nou preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO