Burse - Fonduri mutuale

Constructorii de pe Bursa rezista si la scaderi de 50%

24.11.2009, 23:27 27

Companiile listate care activeaza in sectorul constructiilor,precum Comnord Bucuresti (COSC), Concefa Sibiu (COFI) sau ComincoBucuresti (COBS) au inregistrat scaderi cuprinse intre 40% si 50%ale afacerilor, insa au reusit sa se mentina pe profit, in primelenoua luni ale anului.

"Sectorul constructiilor se caracterizeaza printr-un grad mairidicat de rigiditate din punctul de vedere al raspunsului laevolutia economiei per ansamblu, in conditiile in careconstructiile sunt caracterizate de o durata mai ridicata afluxului de productie. Sectorul a resimtit cu un decalajdeclansarea crizei, comparativ cu industria prelucratoare deexemplu", spune Andrei Radulescu, analist la casa de brokerajTarget Capital.

De regula, scaderi puternice pe termen scurt ale cifrei deafaceri pot aduce pierderi, in conditiile in care companiiletrebuie sa-si ajusteze intr-un termen foarte scurtcheltuielile.

Profiturile inregistrate de societatile care activeaza insectorul constructiilor au scazut dramatic in acest an, cu pana la90% fata de primele noua luni din 2008, dar situatia este mai bunadecat in industria siderurgica sau chimica, unde majoritateacompaniilor importante au trecut pe pierdere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO