Burse - Fonduri mutuale

Coreenii de la Daewoo Mangalia ar putea primi un ajutor de stat in valoare de 83 mil. dolari

03.06.2010, 11:27 55

Coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, aldoilea mare constructor de nave din lume, care detine cel mai maresantier naval romanesc, Daewoo Mangalia, spun ca ar putea beneficiade un imprumut din partea guvernului roman in valoare de 100miliarde de woni (83 mil. dolari), potrivit Bloomberg. Imprumutular fi destinat finantarii operatiunilor companiei, care are datoriisemnificative, cifrate la finele anului 2008 la 3,17 mld. lei (1,1mld. dolari) si care s-au majorat intre timp, in conditiile in caresantierul a continuat sa mearga pe pierderi.

Conform acelorasi surse, partea coreeana, care detine in acestmoment 51% din actiunile capitalul Daewoo Mangalia, vrea sainjecteze in companie anul acesta 170 mld. woni (141 mil.dolari).

Exista zvonuri in piata conform carora statul, care detinerestul de 49% din actiunile santierului romanesc, ar putea sa nuparticipe la operatiune, din lipsa de bani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO