Burse - Fonduri mutuale

Cristian Burci a vândut Protan partenerilor unguri de la Atev

Autor: Mediafax

19.09.2011, 00:00 1040

Firmele offshore Benetris Enterprises Ltd. şi Brendana Enterprises, controlate de omul de afaceri Cristian Burci (desen), au vândut pe bursă marţi firma Phoenix Farm, care deţine 76% din acţiunile Protan Bucureşti (PRON), către Atev Fehérjefeldolgozá din Ungaria, firmă cu care Protan s-a asociat în 2006 pentru concesionarea activităţii de ecarisaj la nivel naţional. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică întrucât Phoenix Farm nu este listată pe bursă, însă acţionarii Protan au fost informaţi privind schimbarea acţionarului majoritar.

Protan se ocupă cu neutralizarea deşeurilor de origine animală şi în luna noiembrie a anului trecut Tribunalul Bucureşti a admis intrarea acesteia în insolvenţă, la cerea firmei, şi a numit administrator judiciar societatea RVA Insolvency Specialists SPRL. Intrarea firmei în insolvenţă a venit în contextul în care fabricile de vagoane din grupul IRS, controlat de Cristian Burci, au intrat de asemenea în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO