Burse - Fonduri mutuale

Cu gândul la tranzacţia de preluare. Investitorii au scumpit cu 10% acţiunile Băncii Carpatica

Cu gândul la tranzacţia de preluare. Investitorii au...

Autor: Roxana Pricop

04.09.2015, 00:03 976
Acţiunile Băncii Comerciale Car­pa­tica (BCC) au crescut cu peste 10% în şedinţa de joi 3 septembrie, până la o cotaţie de 0,0465 lei/titlu, printre cele mai mari aprecieri raportate de acţiunile listate la BVB.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat ieri cu 1%, iar celelalte acţiuni bancare listate la bursă s-au apreciat cu 1,5%-2,2%.

„Raliul“ acţiunilor BCC a avut loc în contextul în care Ziarul Financiar a scris în ediţia de ieri că fondul american J.C. Flowers, unul dintre jucătorii importanţi de pe Wall Street, ar fi interesat să preia şi Banca Carpatica, şi Piraeus Bank într-o încercare de a forma o bancă demnă să intre în top 10.

Carpatica, controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea care deţine o participaţie de 41,2% din capital, este o bancă de talie medie, ocupând poziţia a 20-a în sistemul bancar local la finalul anului trecut, cu o cotă de piaţă de 0,9%. Faţă de începutul anului, acţiunile Carpatica au un minus de 40%. Banca a ajuns la o capitalizare bursieră de 123 miliarde de lei. Acţionarii băncii au respins la începutul acestui an o fuziune cu Nextebank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO