Burse - Fonduri mutuale

Decizie fără precedent: ASF a oprit două zile tranzacţiile cu acţiuni ale fondurilor de pensii ca să le verifice portofoliile

Decizie fără precedent: ASF a oprit două zile...

Autor: Roxana Pricop

23.09.2013, 00:05 145
Autoritatea de Supraveghere Fi­nanciară (ASF) le-a solicitat fon­du­rilor de pensii vineri, 20 septembrie, să nu facă tranzacţii cu acţiuni vineri şi nici azi, 23 septembrie, şi să îi trimită docu­mente privind deţinerile acestora în ac­ţiuni, ca măsură de siguranţă după ce a avut loc furtul de acţiuni în valoare de 200.000 de euro din contul Anei Maria Mihă­escu, şefa misiunii IFC din Româ­nia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.
 
Decizia de interdicţie de tran­zac­ţio­nare de acţiuni a fost comunicată de ASF fondurilor de pensii vineri dimi­neaţă, după care ASF a revenit asupra deci­ziei şi le-ar fi permis să cumpere ac­ţiuni. Apoi, la doar câteva ore distanţă, ASF le-a cerut din nou fondurilor de pensii să nu tranzacţioneze acţiuni, au mai precizat sursele citate.
 
Vineri a fost ultima zi de ofertă la Nu­clearelectrica şi nu este clar dacă fondurile de pensii care au vrut să participe vineri la ofertă au putut să cum­pere acţiuni din cauza restricţiei impuse de ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO