Burse - Fonduri mutuale

Deloitte România a asistat AQUILA, principalul jucător din distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum, în achiziţia producătorului de lichide şi aerosoli pentru autoturisme Romtec Europa pentru 3,2 mil. euro

Deloitte România a asistat AQUILA, principalul jucător...

Autor: Cristina Bellu

16.04.2024, 11:25 580

Deloitte România a asistat AQUILA, lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, în preluarea Romtec Europa, companie care produce lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor.

Tranzacţia, în valoare de 3,2 milioane de euro, a fost semnată în decembrie 2023 şi finalizată recent, în urma obţinerii aprobării din partea Consiliului Concurenţei.

„Achiziţia ne permite să ne extindem şi în domeniul producţiei şi să ne consolidăm prezenţa pe toate canalele de distribuţie cu produse complementare activităţii noastre”, spune Cătălin Vasile, CEO, AQUILA.

Echipa Deloitte România care a asistat AQUILA în demersul de due diligence financiar şi fiscal i-a inclus pe Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, Sorin Vînătoru, Senior Associate, şi Marc Nedera, Associate. Experţii fiscali care au lucrat la tranzacţie au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, şi Ana Bica, Senior Consultant.

„Aceasta este prima achiziţie a grupului AQUILA de la listarea la BVB, aşadar întregul proces a fost reprezentativ şi important”, adaugă Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Înfiinţată în 1994 ca un business familie, AQUILA şi s-a extins constant în 30 de ani de activitate, atât organic, cât şi prin preluări, precum achiziţionarea AGRIROM, în 2019, şi a Trigor AVD, din Republica Moldova, în 2021.

Compania are parteneriate cu giganţi internaţionali precum Unilever, P&G, Coca-Cola, Philips, iar produsele sale sunt distribuite prin intermediul a peste 1.000 de puncte de desfacere de pe întreg teritoriul ţării, de la marile lanţuri de retail, până la benzinării. Conform celor mai recente rezultate financiare, AQUILA a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei, susţinute în principal de segmentul de distribuţie.

Romtec Europa are o experienţă de peste 30 ani în producţia de lichide şi produse de cosmetică pentru întreţinerea autoturismelor. Compania va continua să îşi desfăşoare activitatea ca entitate separată după finalizarea preluării de către AQUILA.

În urma acestei preluări, AQUILA îşi va diversifica portofoliul cu cele 20 de branduri dezvoltate de Romtec Europa la unitatea de producţie pe care o deţine în Iaşi, printre care Jet Xpert, Clima Xpert şi Brake Xpert.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO