Burse - Fonduri mutuale

Cum deschide anul bursa: Acţiunile americane au scăzut în prima şedinţă a anului, în timp ce randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut, după ce traderii şi-au moderat aşteptările privind reducerea dobânzilor

Cum deschide anul bursa: Acţiunile americane au scăzut...

Autor: Ştefan Stan

03.01.2024, 00:01 641

Acţiunile americane au scăzut în prima şedinţă a anului, în timp ce randamentele titlurilor de Trezorerie au crescut, deoarece traderii şi-au moderat aşteptările privind reducerea dobânzilor, scrie FT. 

Indicele de referinţă S&P 500 a scăzut cu 0,6%, tras în jos de acţiunile din domeniul tehnologiei. Indicele Nasdaq Composite, cu pondere mare în sectorul tehnologic, a scăzut cu 1,6%, înregistrând cea mai gravă scădere zilnică de la sfârşitul lunii octombrie.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe doi ani, sensibile la rata de dobândă, a crescut cu 0,07 puncte procentuale, ajungând la 4,32%, în timp ce randamentul titlului pe 10 ani a crescut cu 0,08 puncte procentuale, ajungând la 3,94%, după ce a depăşit 4% în prima parte a şedinţei. Dolarul a crescut cu 0,9% în raport cu un coş de şase ţări similare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO