Burse - Fonduri mutuale

Se dezgheaţă piaţa listărilor? Compania de fast fashion Shein a depus actele pentru o IPO în SUA, iar platforma Reddit se gândeşte la o IPO în T1/2024. Şi Kim Kardashian vrea să-şi listeze brandul de lenjerie

Business internaţional

Se dezgheaţă piaţa listărilor? Compania de fast...
Foto: Profimedia

Autor: Tibi Oprea

30.11.2023, 00:03 135

După un 2023 apatic în ceea ce priveşte listările la bursă, 2024 ar putea fi anul unei dezgheţări a pieţei, considerând că unele companii celebre şi-au anunţat deja intenţia, iar altele cântăresc opţiunea listării pe bursa americană.

La începutul acestei luni, Bloomberg a anunţat că gigantul chinez de fast fashion Shein, care a avut o creştere fulminantă într-un timp scurt şi s-a aflat la baza unor scandaluri de exploatare a angajaţilor, se uită la o evaluare de 80-90 mld. dolari printr-o IPO. Ulterior, Wall Street Journal a scris, citând persoane apropiate, că Shein a depus actele pentru oferta publică iniţială (IPO), Goldman Sachs, JPMorgan Chase şi Morgan Stanley fiind intermediari.

De asemenea, compania de social media Reddit, care a inspirat frenezia „meme stock”-urilor din 2021, urmăreşte să deruleze o ofertă publică iniţială (IPO) în primul trimestru al anului viitor. Reddit a lucrat cu Morgan Stanley şi Goldman Sachs pentru a se lista în 2022 printr-un IPO care ar fi dus compania la o evaluare de 15 mld. dolari, scrie Seeking Alpha.

Totodată, brandul de lenjerie Skims al vedetei Kim Kardashian, evaluat la 4 mld. dolari în această vară, discută opţiunile pe care le are, inclusiv un IPO în 2024, potrivit Bloomberg. Tot Bloomberg scrie că Rubrik Inc, un startup de cloud şi securitate a datelor susţinut de Microsoft, are în vedere un IPO în primele trei luni ale anului următor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO