Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact a semnat două contracte de antrepriză generală de 10,5 mil. euro cu RCTI Company pentru executarea unor lucrări

Dezvoltatorul imobiliar Impact a semnat două contracte...

Autor: Tibi Oprea

03.05.2022, 18:14 361

Impact va plăti 10,5 mil. euro către RCTI Company pentru executarea unor lucrări de construire şi amenajare

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti semnarea a două contracte de antrepriză generală a căror valoare cumulată este de 10,48 milioane de euro plus TVA, respectiv peste 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale.

Societatea, în calitate de beneficiar, a încheiat cu RCTI Company SRL, în calitate de antreprenor general, două contracte de antrepriză lucrări în data de 2 mai 2022. Preţul Contractelor devine scadent în etape, în funcţie de lucrările efectiv executate de antreprenor.

Obiectele contractelor constau în executarea lucrărilor de construire pentru trei blocuri de locuinţe cu regim de înălţime PĂ10E (261 de apartamente) cu instalaţiile interioare aferente, amplasate în Bucureşti, sectorul 1, în vederea finalizarii lucrărilor contractate iniţial cu Electrogrup SA, cu care Impact a încetat relaţiile contractuale în mod amiabil. Al doilea contract prevede executarea lucrărilor în vederea amenajării noilor reţele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare din Ansamblul de locuinţe colective Greenfield Băneasa şi construcţia unei gospodării de apă.

RCTI Company este o companie fondată în 2010 pe segmentul lucrărilor de instalaţii care a intrat şi pe segmentul lucrărilor de construcţii, furnizând în acest moment lucrări la cheie în regim de antreprenoriat general. Impact are 1,02 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,82% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Adrian Andrici deţine 15,17% din capitalul social.

Acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 11,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 22,3 mil. lei, arată datele BVB. Dezvoltatorul imobiliar a obţinut, la nivel consolidat, un profit din exploatare de 98,5 milioane lei în 2021, în creştere uşoară faţă de 2020, când se situa la 96,8 milioane lei, potrivit raportului financiar publicat la BVB. Marjă brută a crescut la 36%, de la 31% în 2020, în timp ce profitul net s-a diminuat la 70,3 milioane lei, comparativ cu 74 miliaone lei cu un an înainte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO