Burse - Fonduri mutuale

Estinvest: profitul in 2007 va creste tot de pe urma procesului de extindere

31.01.2007, 18:12 8

Estinvest Focsani, una din principalele societati de brokeraj axate pe retail de pe piata, a obtinut anul trecut un profit net de 3,12 milioane de lei (0,89 milioane de euro), in crestere cu 78,5% fata de castigul inregistrat in 2005.
Afacerile societatii au crescut cu peste 90%, atingand 9,48 milioane de lei (2,7 milioane de euro) la finalul anului. Potrivit conducerii societatii, datele privind cifra de afaceri includ si veniturile din tranzactii pe cont propriu, dar acestea reprezinta pana la 10% din businessul firmei.
Avansul inregistrat la nivelul rezultatelor s-a datorat cresterii valorii tranzactiilor intermediate de societate. Estinvest a realizat anul trecut un rulaj de 431,07 milioane de lei (122,46 milioane de euro) cumulat la Bursa si pe piata RASDAQ, ocupand locul al 17-lea in topul brokerilor cu o cota de piata de 2,01%. La finalul anului trecut, societatea avea in jur de 1.500 de clienti.
"Pentru 2007 am previzionat o dublare a profitului, in conditiile in care speram cel putin sa ne mentinem ritmul de crestere la nivelul tranzactiilor inregistrat anul trecut. De altfel, obiectivul nostru este sa ne imbunatatim in continuare cota de piata", a declarat Lucian Isac, directorul general al Estinvest.
Potrivit lui Isac, societatea si-a propus sa continue procesul de extindere, prin deschiderea de noi sucursale si agentii, iar de pe urma acestora, este asteptata si cresterea rezultatelor.
"Ne-am propus sa mai deschidem 4 sucursale si 4 agentii si o filiala la Chisinau. Vrem totodata sa oferim clientilor acces pe pietele din Viena, Frankfurt, Varsovia, Praga si Budapesta si suntem in discutii avansate pentru a putea oferi servicii de tranzactionare in parteneriat cu brokeri de pe aceste piete", spune Lucian Isac. El a estimat ca aceste servicii vor putea fi disponibile clientilor societatii incepand cu primul trimestru al anului.
Estinvest este una din primele societati de brokeraj care a mizat pe serviciile de tranzactionare online.
Cu toate acestea, societatea a beneficiat totusi in principal de pe urma procesului de extindere derulat, mai ales in ceea ce priveste zona Moldovei, majoritatea veniturilor firmei provenind in prezent de pe urma clientilor asistati de catre brokeri.
Societatea avea 96 de salariati la finalul anului trecut, fata de 80 la sfarsitul lui 2005.
Estinvest este controlata de Vasile Epure, prin intermediul Societatii de Administrare si Management SRL, care detine 74,1% din actiuni, potrivit celor mai recente informatii disponibile pe piata. Epure mai controleaza alte 3,25% din actiuni in mod direct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO