Burse - Fonduri mutuale

Euforia americanilor sau corecţiile europenilor, ce direcţie va alege BVB?

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

25.08.2014, 00:07 847

Finalizarea programului de relaxare monetară în SUA alături de datele macroeconomice slabe din zona euro îi vor ţine în corzi pe investitorii de la bursă în această toamnă.

Bursa de la Bucureşti a stat deoparte de euforia de pe bursele americane care au testat noi maxime săptămâna trecută, cu indicele american S&P 500 aproape de pragul record de 2.000 de puncte.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, ce redă evoluţia celor mai lichide zece companii, este cu 28% sub maximele din august 2007. Faţă de începutul anului, indicele BET are un plus de 8,4%.

Pe de altă parte, indicele german DAX a închis în scădere şi a trecut pe minus faţă de începutul anului, în condiţiile în care economia germană a înregistrat o contracţie neaşteptată în trimestrul al doilea, prima din ultimele 12 luni. Scăderea economiei germane a ridicat noi semne de întrebare cu privire la relansarea zonei euro în condiţiile în care datele statistice arată că Italia a revenit în recesiune, iar economia franceză şi-a continuat stagnarea.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia indicilor  americani S&P 500 şi Dow Jones Industrial Average; situaţia burselor din Europa 

- opinia lui Nicolae Pascu, directorul general al societăţii de administrare STK Financial, despre bursa de la Bucureşti şi rezultatele financiare raportate de companiile listate 

- date financiare despre mariii jucători de la BVB 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO