Burse - Fonduri mutuale

Evenimente care ar putea influenţa bursa în săptămâna care urmează

Evenimente care ar putea influenţa bursa în săptămâna care urmează

Autor: Adrian Ionut Cojocar

08.08.2011, 00:00 663

Evenimente importante desăptămâna trecută

Agenţia de rating S&P a redus ratingulSUA pentru prima dată în ultimii 60 de ani, de la nivelul maxim AAAla AAĂ cu perspectivă negativă. Celelalte două mari agenţii Fitchşi Moody's au păstrat ratingul SUA la nivelulmaxim.

Grupul austriac Erste Group a declaratsăptămâna trecută că aşteaptă decizia SIF-urilor în urmadiscuţiilor privind soluţiile alternative la listarea BCR şi că vafi pregătit să ia rapid orice decizie necesară.

BRD şi-a anunţat rezultatele pe primulsemestru, care au arătat că banca a înregistrat un profit net înscădere cu 23%, la 283 mil. lei (67,5 mil. euro), faţă de un câştigde 367 mil. lei în perioada similară a anuluitrecut

Evenimente de urmăritsăptămâna aceasta

Evoluţia Bursei de la Bucureşti după scăderearatingului SUA de către agenţia S&P şi scăderile puternice dela finele săptămânii trecute de pe majoritateaburselor.

Acţiunile producătorului de piese auto CompaSibiu (CMP) şi Ves Sighişoara (VESY), producător de vase emailate,care-şi vor publica astăzi rezultatele financiare pe primulsemestru.

Joi şi vineri, cele mai multecompanii listate pe piaţă îşi vor prezentarezultatele semestriale, printre cele mai importantefiind Oltchim Râmnicu Vâlcea(OLT), Transgaz Mediaş şiAlro Slatina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO