Burse - Fonduri mutuale

Evenimente importante pe bursă

Evenimente importante pe bursă
17.10.2011, 00:00 154

Săptămâna trecută

  • O firmă de investiţii controlată de fondul american de hedging Elliott Associates a devenit cel mai mare acţionar instituţional al Fondului Proprietatea, cu 6,61% din capital.

  • Erste a luat prin surprindere pieţele anunţând pierderi de 1,6 mld. euro din ajustări de active. Cea mai mare parte a acestei ajustări, de 700 mil. euro, a fost realizată asupra fondului comercial al BCR.

  • Criza datoriilor suverane a alungat fondurile mutuale de pe burse, expunerea acestora pe acţiuni scăzând până la minimul istoric de 3% din activele de 7 mld. lei la finele lunii septembrie. În schimb, jumătate din bani sunt plasaţi în obligaţiuni şi titluri de stat.

Săptămâna aceasta

  • Acţiunile celor patru SIF-uri care urmează să semneze în perioada următoare acordul pentru vânzarea pachetelor deţinute la BCR. SIF Muntenia a fost primul SIF care a semnat acordul, obţinând în plus 3 mil. euro cash faţă de acordul iniţial.

  • Grupul Industrial Electrocontact (ECT) este prima companie de pe bursă care va raporta rezultatele trimestriale aferente primelor nouă luni la finele acestei săptămâni. În prima jumătate a anului firma a înregistrat o pierdere de 573.000 de lei.

  • Pe plan extern, săptămâna aceasta urmează să-şi publice rezultatele unele dintre cele mai importante companii din lume, precum Apple, IBM, eBay, Microsoft şi Yahoo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO