Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments, rezultat net consolidat de 44 mil. lei în prima jumătate a anului. „Credem în potenţialul de dezvoltare al sectoarelor agribusiness şi imobiliar, unde continuăm investiţiile”

Evergent Investments, rezultat net consolidat de 44 mil....

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2023, 14:38 255

Grupul de investiţii Evergent Investments, format din compania Evergent Investments (simbol bursier EVER) şi nouă filiale, a anunţat un profit net de 44 de milioane de lei la nivel consolidat în S1/2023 (incluzând profitul net şi castigul net realizat din vanzarea activelor financiare la valoarea justă prin alte elemente ale rezultatului global reflectat în rezultatul reportat), cu o valoare consolidată a activelor de 2,57 miliarde lei, reiese dintr-un comunicat de presă.

Din totalul activelor grupului, cele nouă filiale contribuie cu 11,8%. În primele şase luni ale anului 2023, Evergent a înregistrat venituri consolidate de 67,8 milioane lei (incluzând câştigul net din activele financiare la valoarea justă prin profit sau pierdere).

„În cadrul Grupului, urmărim capacitatea companiilor noastre de a maximiza veniturile pe termen lung. Credem în potenţialul de dezvoltare al sectoarelor agribusiness şi imobiliar, unde continuăm investiţiile”, a declarat Claudiu Doroş, Preşedinte Director General al Evergent Investments.

Cele nouă filiale ale Evergent Investments au activităţi în următoarele domenii:

  • Agribusiness: Agrointens SA Bucureşti, EVER AGRIBIO SA Bacău şi Mecanica Ceahlău SA Piatra Neamţ;
  • Imobiliar: Everland SA Bacău, EVER-IMO SA Bucureşti, Regal SA Galaţi, A3 SNAGOV SRL; CASA SA Bacău

Acţiunile EVER se tranzacţionează în scădere cu 4,4% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 115,2 milioane de lei, la o capitalizare de 1,2 miliarde de lei. Prin comparaţie, indicele BET-FI, care include societăţile de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea, afişează în aceeaşi perioadă un avans de 6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO