Burse - Fonduri mutuale

Florin Pogonaru a demisionat din conducerea BCR după şase ani de mandat

Florin Pogonaru, preşedintele AOAR

Florin Pogonaru, preşedintele AOAR

Autor: Roxana Pricop

04.12.2014, 00:03 1591

Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), a demisionat din funcţia de mem­bru al consiliului de supra­ve­ghe­re al BCR, pentru a evita un con­flict de interese, întrucât o fir­mă a sa (Central Euro­pe­an Financial Services) şi un fond internaţional de in­ves­ti­ţii vor încheia un parte­ne­riat prin care vor cum­păra credite neper­for­man­te de la băncile ro­mâ­neşti, in­clu­siv de la BCR.

Încetarea mandatului lui Pogonaru în consiliul de supraveghere al BCR a devenit efec­ti­vă de la 1 decembrie.

El face parte din con­siliul de su­pra­ve­ghe­re al BCR din ianua­rie 2008, când l-a în­lo­cu­it în func­ţie pe Daniel Dăianu, care devenise eurparla­men­tar. Poziţia lui Pogonaru în con­si­liul BCR era de ad­ministrator independent.

WikiZF: Profilul companiei BCR

Din consiliul de supraveghere al BCR - cea mai mare bancă din Româ­nia, deţinută de grupul austriac Erste Bank - mai fac parte, în calitate de mem­bri, Tudor Ciurezu din partea SIF Ol­te­nia, Herbert Juranek, Brian O’Neill, Ger­not Mitten­dorfer. An­dre­as Treichl de­ţi­ne func­ţia de vice­pr­eşedinte şi Man­fred Wimmer este preşedinte.

Grupul BCR, care cu­prinde cea mai mare ban­că de pe piaţă, a raportat în pri­me­le nouă luni o pier­dere netă re­cord de 2,4 mld. lei (546 mil. euro) în contextul în care acce­le­ra­rea curăţării bilanţului de cre­di­te neperformante a ge­ne­rat o tri­plare a cheltuielilor cu provi­zioa­nele de risc în tri­mestrul al treilea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO