Burse - Fonduri mutuale

Fondul Broadhurst atacă în instanţă anularea majorării de capital a UCM Reşiţa

Autor: Adrian Ionut Cojocar

01.08.2011, 00:00 117

Fondul american de investiţii Broadhurst a cerut în instanţăanularea hotărârii luate de acţionarii producătorului deechipamente hidro şi motoare UCM Reşiţa (UCM), controlat de grupulelveţian Inet, privind majorarea capitalului social cu 87,1 mil.lei (circa 20,5 mil. euro).

Aproape întreaga sumă a fost reprezentată de conversia înacţiuni a unor creanţe deţinute de Inet la societate. Aportul înnumerar adus de Inet la UCM Reşiţa s-a ridicat la 1,55 mil. lei(364.000 de euro), în timp ce valoarea creanţelor convertite înacţiuni a fost de 85,6 mil. lei(20,1 mil. euro). La operaţiune aumai subscris doar trei alţi acţionari persoane fizice care au adusîn total 12.500 de lei (circa 2.900 de euro).

În urma majorării, Inet deţine peste 99% din acţiunilecompaniei. Potrivit ultimelor date de pe bursă, fondul deţinea sub5% din acţiunile UCM atât înainte, cât şi după derulareaoperaţiunii de majorare de capital. Fondul de investiţii a maiatacat în instanţă şi decizia acţionarilor privind schimbareaauditorului financiar al societăţii, care anterior era KPMG, înlocul acestuia fiind numită firma de audit Eculda SRL dinCluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO