Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea, +40% in doua luni

22.02.2010, 23:04 36

Actiunile Fondului Proprietatea (FP), care se tranzactioneazaprin intermediul anunturilor de mica publicitate, s-au apreciat cu40% de la inceputul anului, potrivit estimarilor facute de companiasuedeza East Capital cu active de 3,3 mld. euro in administrare sicu participatii la fond in valoare de peste 11 mil. euro.

In aceeasi perioada, actiunile SIF-urilor au castigat intre 25%si 30%.

Potrivit informatiilor disponibile in piata, la preturileactuale de circa 0,35 lei/titlu valoarea de piata a fondului seridica la 1,2 mld. euro, in conditiile in care valoarea contabila aactivelor era la finele anului trecut de 2,33 mld. euro.

Pe piata locala, tranzactiile cu titluri FP se realizeaza prinintermediul Depozitarului Central, pe baza intelegerilor dintrevanzatori si cumparatori. Pe bursa de la Viena, unde sunttranzactionate produse derivate de tip "warrant" cu activ suportactiunile FP, aprecierea titlurilor FP este de 25% in ultima luna.Unul dintre cei mai mari investitori straini in actiunile FP estecompania suedeza de administrare a investitiilor East Capital.

"Titlurile FP au castigat 40% in 2010. Numirea unei noiconduceri alaturi de aprobarea de catre actionari a contractuluifinal de administrare cu Franklin Templeton sunt cele doua reperecare au adus la o reevaluare a actiunilor", spune administratorulEast Capital in raportul anual de administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO