Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea va ataca în justiţie decizia Romgaz de a dona 400 mil. lei la bugetul de stat

Autor: Roxana Pricop

01.12.2010, 12:31 24

Franklin Templeton, administratorulFondului Proprietatea, a anunţat că Fondul va ataca în justiţiedecizia Romgaz de a dona 400 de milioane de lei la bugetul destat.

În urma Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz din 30noiembrie, Ministerul Economiei, principalul acţionar al companieicu 85% din acţiuni, a votat în favoarea donaţiei de 400 de milioanede lei către bugetul statului. În calitate de acţionar minoritar cu15% din acţiuni, Fondul a votat împotriva acestei rezoluţii,exprimându-şi în mai multe rânduri temerile privind consecinţeleunei astfel de măsuri.

"Credem că o asemenea decizie arbitrară şi nedreaptă în numeleunei companii de stat va fi în detrimentul Romgaz, al acţionarilorminoritari dar şi al mediului de afaceri din România. Capacitateaguvernului de a impune astfel de decizii asupra unor companii vatrimite un mesaj îngrijorător investitorilor internaţionali şi vaafecta reputaţia pieţei de capital din România", a spus MarkMobius, preşedinte executiv al Templeton Emerging MarketsGroup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO