Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de obligaţiuni au răsplătit răbdarea cu un profit de 40%, cele de acţiuni cu arsuri de minus 50%

 Fondurile de obligaţiuni au răsplătit răbdarea cu un profit de 40%, cele de acţiuni cu arsuri de minus 50%

Autor: Roxana Daniela Pricop

24.09.2011, 00:02 812

Topul celor mai performante fonduri mutuale în ultimii trei ani este condus de fondurile de obligaţiuni care au adus investitorilor randamente de circa 40% în perioada cuprinsă între august 2008 şi august 2011.

Fondul Certinvest Obligaţiuni, administrat de societatea Certinvest, este performerul ultimilor trei ani cu un randament de 41,1%., potrivit statisticilor emise de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF). Pe locul secund ur mează fondul BCR Obligaţiuni, administrat de Erste Asset Management, cu un randament de 38,2% în acelapi interval. Ultimul loc pe podium este deţinut de BCR Monetar cu un randament de 38%.

La extrema opusă a clasamentului se situează fondurile de acţiuni care din cauza, scăderilor mari înregistrate de burse, au adus investitorilor pierderi şi de 50%. Fondul de acţiuni Omninvest, administrat de societatea SIRA, are cea mai mare pierdere (-52,4%) în ultimii trei ani, ur mat de fondul diversificat Om nitrust, administrat tot de SIRA, cu o pierdere de 46,8%. A treia cea mai mare pierdere din ind ustrie a fost înregistrată de fondul diversificat Oportunităţi Naţionale, administrat de societatea Vanguard, cu un minus de 39%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO