FP estimează că ar putea începe distribuirile către acţionari de la 15 iulie

18 apr 2014 Autor: Roxana Pricop

Franklin Templeton, adminis­tra­torul activelor de 14,2 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anun­ţat că din 15 iulie fondul ar putea începe distribuirea divi­den­delor speciale de 0,05 lei/ac­ţiu­ne rezultate din redu­cerea capitalului social.
 
Data de referinţă pen­tru a putea încasa di­vi­dende speciale este 30 aprilie, astfel că ultima zi până la care investitorii pot cumpăra acţiuni FP pur­tătoare de dividende speciale este vineri, 25 aprilie.
 
„Plata va începe în termen de 30 de zile de la data la care re­du­cerea capi­talului social este efectivă, respectiv după întrunirea a do­uă condiţii legale principale: expira­rea termenului de do­uă luni de la publicarea hotărârii acţio­narilor în Monitorul Oficial şi a aviza­rea de către Auto­ri­ta­tea de Supra­ve­ghere Finan­cia­ră a reducerii capitalului social. În baza calificărilor menţionate an­terior, estimăm că plata distribuirilor în numerar ar trebui să înceapă imediat după 15 iulie“, au spus oficialii Franklin Templeton într-un raport emis pe bursă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2014

 

Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, actionari
, capital social
, franklin templeton
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide