Burse - Fonduri mutuale

Francezii de la Air Liquide oferă 2,6 milioane de lei pentru controlul total la Ductil

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Radu Bostan

01.10.2014, 00:00 144

Francezii de la Air Liquide fac o ultimă încercare pentru a dobândi controlul asupra întregului capital al producătorului de electrozi Ductil Buzău (simbol bursier DUCL), oferind 2,63 milioane de lei pentru pachetul de 1,31% din acţiuni încă aflat în mâinile acţionarilor minoritari.

Preţul din ofertă este de 1,094 lei pe titlu, cu 3,6% mai mare decât ultima cotaţie DUCL pe piaţă şi de aproape trei ori mai mare decât nivelul de 0,4112 lei la care se tranzacţionau acţiunile Ductil în octombrie 2013, înainte ca grupul francez să decidă delistarea companiei.

Air Liquide şi-a majorat în prima fază participaţia de la 72% la 88,8%, eliminând anul trecut din acţionariat fondul de investiţii Broadhurst, unul dintre cei mai vechi jucători de pe piaţa locală de capital.

După o ofertă publică de preluare derulată la începutul anului acesta, grupul francez a ajuns la o deţinere de 98,7% din Ductil, depăşind pragul de 95% care îi conferă puterea de a lansa o ofertă obligatorie pentru minoritari în vederea delistării companiei.

Până acum, francezii au cheltuit 47,1 milioane de lei pe campania de achiziţii a acţiunilor companiei buzoiene, a cărei ultimă etapă va împinge factura finală la 49,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO