Burse - Fonduri mutuale

​Franklin Templeton solicită acţionarilor Fondului Proprietatea să nu aprobe înlocuirea sa

​Franklin Templeton solicită acţionarilor Fondului...

Autor: Liviu Popescu

17.10.2016, 13:21 869

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea din 2010, solicită acţionarilor în adunarea generală de pe 31 octombrie să voteze împotriva încetării mandatului său ca administrator de fond de investiţii.

“Recomandarea noastră de a se vota împotriva acestui punct de pe ordinea de zi se bazează pe faptul că Administratorul Fondului a înteprins toate acţiunile rezonabile aflate în controlul său pentru reducerea discount-ului, însă evoluţia discount-ului de tranzacţionare este independentă de Administratorul Fondului”, se arată într-un document pe bursă.

Solicitarea Franklin Templeton către acţionarii Fondului Proprietatea este o practică anuală, ea fiind publicată în fiecare an în convocatorul AGA pentru luna octombrie.

Acţiunilui Fondului Proprietatea, emitent cu 8,8 mld. lei capitalizare, au scăzut de la începutul acestui an cu 0,6% la 0,8 lei. În perioada octombrie 2015-octombrie 2016, preţul acţiunilor FP a crescut cu 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO