Burse - Fonduri mutuale

Frăţilă preia cârma executivă la COMCM

Constantin Frăţilă

Constantin Frăţilă

Autor: Radu Bostan

30.06.2015, 00:03 481

Omul de afaceri Constantin Frăţilă, care deţine indirect 41% din acţiunile producătorului de betoane COMCM Constanţa (simbol bursier CMCM), a fost numit director general de către unul dintre cele două consilii de administraţie care funcţionează paralel în companie, a cărei conducere este disputată cu SIF Transilvania (SIF3).

Compania are practic două boarduri de anul trecut, când conflictul dintre Constantin Frăţilă şi SIF-ul controlat de Mihai Fercală a dus la organizarea în paralel a două adunări ale acţionarilor şi, în consecinţă, la desemnarea unor administratori diferiţi. Una dintre facţiunile din acţionariatul COMCM este formată din SIF Transilvania, care deţine 56,7% din acţiuni, cealaltă fiind controlată de Frăţilă.

COMCM a transmis ieri bursei că, în urma unei decizii a Tribu­n­lu­lui Constanţa, Oficiul Registrului Comerţului a înregis­trat hotărârile unei AGA din 28 aprilie, în care, printre altele, acţionarii au aprobat alegerea lui Ion Mârleneanu în funcţia de admi­nistrator şi distribuirea unui dividend de 0,0024 lei/acţiune. În altă raportare, Mârleneanu semnează o decizie care îl numeşte director general pe Frăţilă, în locul lui Nicolae Butoi, numit director în luna mai de gruparea SIF-ului.

Ca urmare a disputei, acţiunile CMCM sunt suspendate de la tranzacţionare din septembrie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO