Burse - Fonduri mutuale

Fricile au reapărut: bursele pierd teren într-o zi cât au câştigat într-o jumătate de vară

Fricile au reapărut: bursele pierd teren într-o zi cât...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.10.2018, 00:37 1510

Cea mai mare bursă a lumii a înregistrat  miercuri o depreciere de peste 3%, cea mai mare din februarie încoace, şi a treia din istorie ca număr de puncte ale indicelui Dow Jones, antrenând o serie de scăderi chiar şi mai agresive pe restul pieţelor de capital din peisajul global.

Asia a fost cea mai lovită de noutăţile venite de la New York. Aflată oricum pe un teren sensibil din cauza tensiunilor comericale, bursa chineză a scăzut cu 5%, până la o depreciere totală în 2018 de 21,88%, una dintre cele mai mari din lume.

În Japonia, indicele Nikkei 225 a scăzut deodată cu aproa­pe 4%, companiile de tehnologie fiind şi în Ţara Soa­re­lui Răsare printre cele mai afectate de valul brusc de scăderi.

Europa a deschis într-o scădere de aproximativ 3%, însă a reuşit să revină în jurul nivelului de -1%, în cazul marilor burse de pe continent.

În regiune, scăderile au fost de aproximativ două ori mai dure decât media vestului Europei.

Bursa poloneză a scăzut cu 2,40%, din valul de creşteri al ultimelor trei luni rămânând o apreciere de doar 1,67%. Totodată, bursa de la Viena s-a depreciat cu 2,30%, scăderea ultimelor cinci şedinţe ajungând la 6,42%.

Vânzările masive de ieri au venit pe fondul majorării dobânzilor la bond-uri şi o politică a băncii centrale americane care s-a angajat în ieşirea din zona ultraexpanisvă în care fusese obligată să intre pentru a stimula economia după şocul crizei din 2007-2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO