Burse - Fonduri mutuale

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, şi-a extins capacitatea de stocare la 25.000 de tone de cereale, după ce a construit un siloz la Buciumeni, în judeţul Călăraşi. Investiţia ajunge la 8 mil. lei

Holde Agri Invest, companie românească care...

Autor: Cristina Bellu

31.08.2023, 09:21 1009

Holde Agri Invest, companie locală ce exploatează terenuri agricole, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul HAI, anunţă finalizarea lucrărilor de construcţie la un nou siloz în cadrul fermei Frumuşani din localitatea Buciumeni, jud. Călăraşi, cu o capacitate de stocare de 10.000 de tone de cereale, împărţită în patru celule cu o capacitate de stocare de 2.500 tone fiecare.

În urma acestui proiect, compania ajunge la o capacitate totală de stocare de 25.000 de tone – 15.000 prin silozul de la Călineşti, ferma Roşiori şi 10.000 prin cel de la Buciumeni, ferma Frumuşani.

“Investiţia în silozul din cadrul fermei Frumuşani s-a ridicat până în prezent la 8 milioane de lei şi reprezintă prima fază a proiectului de dezvoltare a capacităţilor de stocare în cadrul acestei ferme”, spun oficialii Holde Agri Invest.

Potrivit acestora, compania pregăteşte în perioada următoare demararea celei de-a doua etape de dezvoltare, care vizează construirea a cinci noi celule de câte 500 de tone fiecare, instalarea unei staţii de selectare şi tratare a seminţelor, precum şi hale de depozitare.

Aproximativ 85% din cheltuielile aferente proiectului au reprezentat refinanţări prin intermediul creditului sindicalizat de 31 milioane de lei şi 26,7 milioane de euro contractat în luna mai a acestui an de la Banca Transilvania şi OTP Bank, pentru capital de lucru şi achiziţii ferme şi terenuri agricole.

Grupul agricol a avut venituri consolidate de 117,5 milioane de lei în 2022, un avans de 87% faţă de anul precedent, şi un profit net IFRS de 11,4 milioane de lei, plus 55% prin comparaţie cu 2021.

Acţiunile HAI se tranzacţionează în scădere cu 15,21% anul acesta, pe un rulaj de 10,6 Compania este evaluată la 116,4 milioane de lei.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO