Burse - Fonduri mutuale

Ianuarie la bursă: Nuclearelectrica, plus 27%, FP 12%, iar Transelectrica 11%. Ce urmează în luna februarie?

Ianuarie la bursă: Nuclearelectrica, plus 27%, FP 12%,...

Autor: Liviu Popescu

07.02.2017, 00:08 1293
♦ Evoluţia acţiunilor Nuclearelectrica a fost susţinută de începutul geros de an cu consumuri energetice record ♦ Acest lucru a acţionat ca un stimulent pentru sectorul energie şi utilităţi de la bursă ♦ Analiştii spun că decizia guvernului Grindeanu de a majora de la 50% la 90% pragul profitului pentru dividende face ca randamentul dividendelor companiilor din BET să fie la un maxim al ultimilor ani ♦ „Un nou maxim al pieţei bursiere este fezabil.“
 
Acţiunile Nuclear­elec­trica (SNN), singurul pro­ducător de energie nucleară din România, au crescut pe parcursul lunii ianuarie cu 27%, de la 4,8 lei la circa 6 lei, pe fondul vremii geroase care a dus la o cerere mai mare de energie electrică.
 
De asemenea, o contribuţie asupra evoluţiei preţului acţiunilor a avut-o şi memorandumul votat în guvern prin care se solicită ca 90% din profitul companiilor de stat să fie repartizat sub formă de dividende. Anterior pragul era de 50%.
 
„Acest lucru face ca randamentul dividendelor companiilor din BET să fie, probabil, la un maxim al ultimilor ani. Ca atare şi din această pers­pectivă un nou maxim al pieţei bursiere este fezabil“, consideră Alin Brendea, director general adjunct la com­pania de brokeraj Prime Tran­saction. Statul român con­trolează prin Ministerul Energiei 82,5% din Nu­clea­­relectrica, companie cu 1,8 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO