Ianuarie la bursă: Nuclearelectrica, plus 27%, FP 12%, iar Transelectrica 11%. Ce urmează în luna februarie?

7 feb 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ Evoluţia acţiunilor Nuclearelectrica a fost susţinută de începutul geros de an cu consumuri energetice record ♦ Acest lucru a acţionat ca un stimulent pentru sectorul energie şi utilităţi de la bursă ♦ Analiştii spun că decizia guvernului Grindeanu de a majora de la 50% la 90% pragul profitului pentru dividende face ca randamentul dividendelor companiilor din BET să fie la un maxim al ultimilor ani ♦ „Un nou maxim al pieţei bursiere este fezabil.“
 
Acţiunile Nuclear­elec­trica (SNN), singurul pro­ducător de energie nucleară din România, au crescut pe parcursul lunii ianuarie cu 27%, de la 4,8 lei la circa 6 lei, pe fondul vremii geroase care a dus la o cerere mai mare de energie electrică.
 
De asemenea, o contribuţie asupra evoluţiei preţului acţiunilor a avut-o şi memorandumul votat în guvern prin care se solicită ca 90% din profitul companiilor de stat să fie repartizat sub formă de dividende. Anterior pragul era de 50%.
 
„Acest lucru face ca randamentul dividendelor companiilor din BET să fie, probabil, la un maxim al ultimilor ani. Ca atare şi din această pers­pectivă un nou maxim al pieţei bursiere este fezabil“, consideră Alin Brendea, director general adjunct la com­pania de brokeraj Prime Tran­saction. Statul român con­trolează prin Ministerul Energiei 82,5% din Nu­clea­­relectrica, companie cu 1,8 mld. lei capitalizare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2017

 

Cuvinte cheie:
bursa
, nuclearelectrica
, fondul proprietatea
, transelectrica
, dividende
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide