Burse - Fonduri mutuale

Ilie Carabulea, fostul proprietar al Bancii Carpatica, cere 40 mil. lei pentru acţiunile răscumpărate de Patria Bank în urma fuziunii

Ilie Carabulea, fostul proprietar al Banca Carpatica

Ilie Carabulea, fostul proprietar al Banca Carpatica

Autor: Roxana Rosu

10.08.2017, 00:05 669

Ilie Carabulea, fostul proprietar al Banca Carpatica, solicită plata a 40,6 mil. lei reprezentând preţul acţiu­nilor răscumparate de Patria Bank în urma fuziunii cu Banca Carpatica, plus dobânda aferentă, dar reprezentanţii băncii spun că suma nu respectă prevederile legale, iar plata acţiunilor răscumpărate nu este încă scadentă.

„Patria Bank SA doreşte să informeze investitorii şi acţionarii cu privire la faptul că obligaţia de plată a sumelor de bani aferente acţiunilor care au făcut obiectul cererilor de retragere ca urmare a fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica SA şi Patria Bank SA nu este scadentă încă, aspect care va fi invederat împreună cu toate argu­mentele legale instanţei competente“, se arată într-un anunţ publicat de Patria Bank la BVB.

Potrivit procedurii de retragere stabilite înainte de fuziune, obligaţia de răscumparare este condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe legale, inclusiv implementarea fuziunii şi aprobarea prealabilă a BNR cu privire la operaţiunea de răscumpărare. „Condiţiile care afectează obligaţia de plată a preţului nu sunt îndeplinite integral până în prezent şi, ca atare, obligaţia de plată a preţului nu este exigibilă“, spune Patria Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO