Ilie Carabulea, fostul proprietar al Bancii Carpatica, cere 40 mil. lei pentru acţiunile răscumpărate de Patria Bank în urma fuziunii

10 aug 2017 Autor: Roxana Rosu

Ilie Carabulea, fostul proprietar al Banca Carpatica, solicită plata a 40,6 mil. lei reprezentând preţul acţiu­nilor răscumparate de Patria Bank în urma fuziunii cu Banca Carpatica, plus dobânda aferentă, dar reprezentanţii băncii spun că suma nu respectă prevederile legale, iar plata acţiunilor răscumpărate nu este încă scadentă.

„Patria Bank SA doreşte să informeze investitorii şi acţionarii cu privire la faptul că obligaţia de plată a sumelor de bani aferente acţiunilor care au făcut obiectul cererilor de retragere ca urmare a fuziunii dintre Banca Comercială Carpatica SA şi Patria Bank SA nu este scadentă încă, aspect care va fi invederat împreună cu toate argu­mentele legale instanţei competente“, se arată într-un anunţ publicat de Patria Bank la BVB.

Potrivit procedurii de retragere stabilite înainte de fuziune, obligaţia de răscumparare este condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe legale, inclusiv implementarea fuziunii şi aprobarea prealabilă a BNR cu privire la operaţiunea de răscumpărare. „Condiţiile care afectează obligaţia de plată a preţului nu sunt îndeplinite integral până în prezent şi, ca atare, obligaţia de plată a preţului nu este exigibilă“, spune Patria Bank.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2017

 
Cuvinte cheie:
carpatica
, rascumparare
, fuziune
, banca
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide