Burse - Fonduri mutuale

Imocredit IFN listează la bursă obligaţiuni de 15 milioane de lei

Imocredit IFN listează la bursă obligaţiuni de 15...

Autor: Roxana Pricop

03.06.2015, 00:04 433
Imocredit IFN din Cluj-Napoca, societatea de credit ipo­tecar a grupului financiar ImoFinance, controlat de Iosif Pop, primul preşedinte al Băncii Transilvania, listează azi la bursa de la Bucureşti obligaţiuni în valoare de 15 milioane de lei.

Compania a derulat în perioada cuprinsă între 23 aprilie şi 4 mai o ofertă de vânzare de obligaţiuni, prin care a atras 15 milioane de lei. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru acor­darea de împrumuturi către clienţi.

Obligaţiunile sunt ga­ran­tate, convertibile în acţiuni la ma­turitate şi au o scadenţă de şapte ani. Obligaţiunile au o va­loare no­minală de 8 lei, iar rata do­bânzii este fixată la ROBOR la 6 luni (marţi de 0,89%) plus o marjă de 3%. Plata dobânzii se va face semestrial. Oferta de vân­zare a fost intermediată de casa de brokeraj BT Securities.

Compania garantează plata in­te­grală a principalului şi a do­bân­zilor cu creanţele pe care le are de încasat de la clienţii săi. Obligaţiunile vor fi con­ver­ti­bile în acţiuni la Imo­credit, rata de conversie fiind de 0,625 acţiuni/obligaţiune.

Imocredit a încheiat anul 2013 cu venituri totale de 16,8 mil. lei şi cu un profit net de 2 mil. lei. Societatea este condusă din funcţia de preşedinte de Iosif Pop, care a fost preşedintele Băncii Transilvania în perioada 1993-2002.

Pe piaţa de obligaţiuni a bursei de la Bucureşti sunt listate în prezent şase emisiuni de obligaţiuni corporative şi una de obligaţiuni emisă de BERD.

Anul trecut, la bursă s-au listat două emisiuni de obligaţiuni în valoare cumulată de 800 milioane de lei. Raiffeisen Bank a emis obligaţiuni de 500 milioane de lei, iar Garanti Bank a emis obligaţiuni de 300 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO