Burse - Fonduri mutuale

În doar trei zile Ministerul Finanţelor a atras 200 mil. lei de la micii investitori prin vânzarea de titluri de stat Fidelis. Oferta se încheie pe 1 aprilie

În doar trei zile Ministerul Finanţelor a atras 200...

Autor: Liviu Popescu

22.03.2022, 07:25 2913

♦ Doar ieri investitorii persoane fizice au subscris de circa 85 milioane de lei ♦ Interes mai mare pe tranşa cu scadenţa pe un an, cea cu dobânda de 4,75% pe an.

De la startul perioadei de subscriere pentru titluri de stat Fidelis ediţia a VII-a, adică din 17 martie şi până pe 21 martie, aşadar în primele trei zile pentru vânzarea de titluri de stat cu dobânzi chiar şi de 5%, Ministerul Finanţelor a atras 200 de milioane de lei de la micii investitori, respectiv o medie de circa 65 mil. lei în fiecare zi.

Doar pe 21 martie 2022 micii investitori au sub­scris de aproxi­mativ 85 mil. lei, po­trivit calculelor realizate de ZF din platformele brokerilor. Cel mai ridicat interes al investitorilor este pe tranşa în lei cu scadenţa de un an, cea pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă de 4,75% pe an, ordinele până ieri fiind de 87,5 mi­lioane de lei, adică aproape jumătate.

Urmează tranşa în euro pe un an, cea cu 1,2% dobândă şi care a atras subscrieri de 48,3 mil. lei, iar pe trei ca şi valoare a subscrierilor se poziţionează tranşa în euro pe doi ani (1,6% şi ordine de 32,6 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO