Burse - Fonduri mutuale

Încă un fond de pensii Pilon II pleacă de la SIF-uri: Metropolitan Life Pensii Private lichidează deţinerea de 5 mil. euro de la SIF Banat-Crişana

Încă un fond de pensii Pilon II pleacă de la SIF-uri:...

Autor: Liviu Popescu

05.01.2022, 07:42 1932

♦ Fondul avea 1,8% din SIF l În 2021 acţiunile SIF Banat- Crişana s-au apreciat cu 15,5% l  BET-FI, plus 21%.

Metropolitan Life Pensii Private, administrator al unui fond de pensii Pilon II cu active de 12 mi­liarde de lei şi 1,1 milioane de parti­cipanţi, fiind al treilea cel mai mare din România după NN Pensii (31 mld. lei) şi AZT Viitorul Tău (18,5 mld. lei), a lichidat pe parcursul trimestrului trei din 2021 deţinerea pe care o avea la SIF Banat-Crişana (SIF1).

Astfel, potrivit datelor agregate de ZF, Metropolitan Life Pensii – care la iunie 2021 avea o investiţie de 25,5 mil. lei (5 mil. euro) la SIF Banat Crişana, adică circa 1,8% din capitalul social, nu mai figurează cu investiţii la acest emitent în cel mai recent raport trimestrial, cel de la T3/2021.

Investiţia la SIF Banat-Crişana avea o pondere de 0,2% din activul fondului. Randamentul aferent plasamen­telor nu este publicat întrucât legislaţia ASF nu permite acest lucru, pentru moment, fondurilor de pensii Pilon II. Cu alte cuvinte, cei aproximativ 1,1 milioane de viitori pensionari prin Metropo­litan nu au cum să ştie dacă lichidarea la SIF Banat-Crişana a adus câştig sau pierdere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO