Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET-FI a crescut cu 0,75% de la începutul acestei veri, în condiţiile în care majoritatea acţiunilor de la Bucureşti au scăzut puternic în aceeaşi perioadă

Indicele BET-FI a crescut cu 0,75% de la începutul...

Autor: Dan Grigore Ivan

10.07.2017, 00:08 332

Indicele BET-FI, în componenţa căruia se află Fondul Proprietatea (FP) şi cele cinci SIF-uri, este în teritoriu pozitiv de la începutul sezonului estival şi până în prezent, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, a scăzut în acelaşi interval de timp cu 8,26%, iar indicele energetic BET-NG a coborât cu aproape 15%.

Evoluţia negativă a BET şi BET-NG a fost antrenată pe lângă corecţiile pieţei şi de anumite corecţii teh­nice pe care le-au suferit componentele acestuia.

Astfel, companiile energetice Trans­gaz, Romgaz, Electrica, Trans­electrica, Conpet sau Nuclearelectrica au înregistrat corecţii ex-dividend, în vreme ce preţul acţiunii Fondului Proprietatea s-a corectat după o returnare de 0,05 lei per titlu.

Cea mai mare apreciere estivală a emitenţilor prezenţi în indicele BET-FI este consemnată de  SIF Moldova (SIF 2), a cărei valoare de piaţă a cres­cut cu 5,63%, până la puţin peste 1 miliard lei. SIF Moldova (SIF 2) a derulat în perioada 7 iunie - 27 iunie o ofertă publică de achiziţionare a 25 mi­lioane de acţiuni proprii, repre­zentând 2,4% din capitalul social, la un preţ de 1 leu/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO