Indicele bursier BET primeşte astăzi doi noi membri: Conpet şi MedLife

20 mar 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Indicele BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, va reuni de astăzi 12 emitenţi listaţi pe bursa locală, faţă de zece până ieri, pe lista nou-intraţilor numărându-se com­pania energetică Conpet şi reţeaua de servicii medicale private MedLife.

Capitalizarea bursieră a celor 10 constituenţi ai indicelui BET era de 69,23 miliarde lei (15,21 miliarde euro), iar de mâine, după adăugarea MedLife şi Conpet, valoarea de piaţă cumulată a tuturor companiilor care formează indicele bursier se va afla în jurul nivelului de 70,6 miliarde lei. Conpet (COTE), la o capitalizare bursieră de 843 milioane lei, va avea o pondere de 1,2% din valoarea totală de piaţă a componentelor BET, în vreme ce MedLife, la o capitalizare de 564 milioane lei, va reprezenta 0,8% din total.

În 2016, cei zece constituenţi ai BET-ului au obţinut un profit de 5,8 miliarde lei, în creştere cu 19% faţă de anul precedent, în vreme ce Conpet a încasat un câştig de 64,3 milioane lei, iar MedLife a înregistrat o pierdere de 1,66 milioane lei. Decizia cu privire la includerea acestora în componenţa indicelui BET a fost anunţată de administratorul pieţei de capital de la Bucureşti în data de 3 martie.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2017

 

Cuvinte cheie:
bet
, medlife
, conpet
, indicele bet
, primire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide