Burse - Fonduri mutuale

Înfrângerea unora, fericirea altora: acţiunile Juventus s-au prăbuşit după eliminarea clubului de fotbal din Champions League. Pe de altă parte, Ajax, care i-a eliminat pe italieni, urca cu 10% la bursă, la maximul istoric

Înfrângerea unora, fericirea altora: acţiunile...

Autor: Liviu Popescu

18.04.2019, 00:03 328

Acţiunile Juventus (simbol bursier JUVE) s-au prăbuşit miercuri cu până la 19% la bursa de la Milano după ce clubul de fotbal a fost eliminat din cea mai importantă competiţie europeană – UEFA Champions League, de către Ajax Amsterdam (AJAX).

Pe de altă parte, acţiunile Ajax se apreciau cu până la 10% miercuri, la maximul istoric. Dacă pe terenul de fotbal Ajax Amsterdam s-a impus în faţa celor de la Juventus, pe „terenul” bursier italienii conduc detaşat cu o capitalizare de 1,43 miliarde de euro, faţă de circa 340 mil. euro cât au olandezii. În doar câteva ore ale şedinţei de tranzacţionare de miercuri, Juventus Torino a pierdut aproape 315 milioane de euro din capitalizare.

Pe 15 aprilie acţiunile atinseseră maximul istoric. Transferul lui Cristiano Ronaldo, portughezul de 34 de ani, în vara anului 2018 la Juventus a impulsionat trendul ascendent al preţului acţiunilor. Marţi-seară, în disputa cu Ajax Amsterdam, Ronaldo a fost eliminat pentru prima dată din 2010 încoace înainte de semifinalele UEFA Champions League. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO