Burse - Fonduri mutuale

Intermediarii ofertei Transelectrica au finalizat roadshow-ul. Săptămâna viitoare va fi decis preţul

Autor: Andrei Chirileasa

08.03.2012, 18:05 375

Sindicatul format din BCR şi firmele de brokeraj Intercapital Invest şi Swiss Capital, care va intermedia pentru stat oferta de vânzare pe bursă a 1% din acţiunile Transelectrica, a finalizat roadshow-ul internaţional de promovare a ofertei.

Intermediarii au mers în ultimele două săptămâni la Varşovia, Frankfurt, Stockholm, Tallinn şi Londra pentru a le prezenta investitorilor străini compania şi oferta şi pentru a evalua interesul acestora. Alături de ei au fost reprezentanţi ai Transelectrica şi ai Bursei de Valori Bucureşti.

"Am avut întrevederi individuale cu 34 de investitori instituţionali internaţionali importanţi. Întâlnirile au fost pozitive şi există interes de principiu, în condiţiile viabilităţii economice a ofertei. Discuţiile au fost foarte utile pentru pregătirea ofertei finale, deoarece acestea aduc răspunsul pieţei cu privire la potentialul de succes al acesteia şi la condiţiile în care se înregistrează acest succes", a declarat Dan Weiler, directorul executiv pe Corporate Finance & Investment Banking al BCR, şeful sindicatului de intermediere.

Pe baza concluziilor din întâlnirile cu investitorii, intermediarii vor face propunerea de preţ pe care o vor înainta Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Preţul de ofertă va fi hotărât însă în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Joi, acţiunile Transelectrica au închis la preţul de 17,25 lei, în stagnare faţă de şedinţa precedentă. Compania are o capitalizare de 290 mil. euro, iar valoarea de piaţă a pachetului de 15% este în acest moment de 43,5 mil. euro.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO