Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de retail au pariat 2 miliarde de lei pe Electrica şi puteau subscrie singuri 84% din ofertă

Electrica, prima „privatizare“ realizată de stat prin intermediul Bursei a fost un succes

Electrica, prima „privatizare“ realizată de stat prin intermediul Bursei a fost un succes

Autor: Adrian Cojocar

26.06.2014, 17:50 852

Electrica, cea mai mare ofertă publică de listare de pe bursa din Bucureşti, cu o valoare de peste 443 mil. euro şi încheiată ieri, s-a dovedit a fi insuficientă pentru apetitul investitorilor de retail, care au plasat ordine în valoare cumulată de peste 2 miliarde de lei (circa 458 mil. euro).

Reprezentanţii consorţiului de inter­me­diere au precizat ieri că oferta Electrica s-a încheiat cu succes, fără alte comentarii. Aceştia nu au spus dacă astăzi investitorii vor putea afla sau nu preţul final al ofertei. In­ves­titorii au plasat ordine la preţul maxim de 13,5 lei, însă preţul final ar putea să fie mai mic, acest lucru depizând de cererea de pe tranşa investitorilor instituţionali, care încă nu se cunoaşte.

Circa 10.000 de investitori au participat la ofertă luând în calcul numărul de ordine plasate pe tranşa acţiunilor garantate.

„În prima zi de ofertă a fost mai multă agitaţie, dar per total nu a fost atât de multă frenezie ca la oferta Romgaz. Am auzit mai mulţi investitori spunând că Romgaz arăta mai bine decât Electrica. Nu cred că sunt şanse ca tranşa acţiunilor garantate să fie subscrisă integral până la sfârşitul ofertei. Au fost şi unele nemulţumiri din partea investitorilor care sperau că vor avea şi discount pe lângă garantarea acţiunilor, dar una peste alta cred că oferta Electrica a fost un succes“, spune Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO