Burse - Fonduri mutuale

Investitorii nu cred în revenirea burselor

Investitorii nu cred în revenirea burselor

Autor: Roxana Pricop

11.02.2016, 00:05 1155

Bursa de la Bucureşti a revenit ieri timid pe verde, după o şedinţă de marţi cu scăderi ample pe majoritatea ac­ţiu­nilor.

 

Revenirea de miercuri a avut loc pe rulaje extrem de reduse, de sub 3 mil. euro, semn că investitorii au fost pru­denţi şi au preferat să stea departe de ringul bursier deşi principalele pieţe euro­pene de acţiuni au afişat ieri creşteri şi de 3,7%.

 

Indicele BET, ce grupează evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, afişa ieri un câştig de 0,2%, după ce marţi s-a corectat cu 1% pe volume de aproape 14 milioane de euro pe piaţa de acţiuni.

 

Luni, indicele BET s-a corectat cu 2,2 procente, pe rulaje de 4 milioane de euro. Şedinţa de luni a fost de departe cea mai agitată din ultimele săptămâni.

 

Luni, 8 februarie, bursa de la Atena a scăzut cu peste 7% şi a ajuns la cel mai redus nivel începând cel puţin din 1991, iar cotaţiile celor mai mari patru bănci, toate cu operaţiuni şi în România, s-au prăbuşit cu până la 27%.

 

Declinul mai puternic al pieţei elene, într-o zi în care şi marile burse euro­pene au scăzut cu 2-3%, a fost am­plificat de incertitudinile privind o eva­luare a programului financiar, de­rulată de către creditorii internaţio­nali ai gu­ver­nului de la Atena.

 

Sectorul bancar elen a fost recapitalizat în urmă cu numai trei luni, când a primit fonduri de 14 miliarde de euro, cu scopul de a sta­biliza economia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO