Burse - Fonduri mutuale

Investitorii şi-au mai pansat din răni: bursa de la Bucureşti a revenit pe plus marţi

Investitorii şi-au mai pansat din răni: bursa de la...

Autor: Roxana Pricop

19.01.2016, 19:05 547

Bursa de la Bucureşti a avansat în şedinţa de marţi, 19 ianuarie, cu 2,6%, recuperând o parte din pierderile raportate în şedinţa de luni când indicele BET, principala referinţă a bursei, a scăzut cu 5%.

Aprecierea acţiunilor din şedinţa de azi vine după trei şedinţe consecutive de scăderi.

Din rândul companiilor lichide, lideri la creşteri au fost titlurile Banca Transilvania care au crescut cu 4,76%, urmate de titlurile grupului de distribuţie Electrica cu un câştig de 2,68% şi de cele ale Transgaz care au avansat cu 2,45%. Titlurile Petrom, cea mai valoroasă companie listată la Bucureşti, s-au apreciat cu 2,3%, după ce luni s-au depreciat cu peste 7%.

Pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 25,4 mil. lei (5,6 mil. euro) în scădere cu 36% faţă de rulajul din şedinţa anterioară.

Evoluţia bursei de la Bucureşti a fost în linie cu cea a principalelor pieţe europene de acţiuni care au avansat cu până la 2%. Bursele americane au deschis şedinţa de marţi cu creşteri modeste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO