Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier, 13 ianuarie 2023: Piaţa de capital încheie ultima zi a săptămânii cu un minus de 1%. Cea mai slabă lichiditate pe segmentul de acţiuni de anul acesta

Jurnal bursier, 13 ianuarie 2023: Piaţa de capital...

Autor: Eduard Ivanovici

13.01.2023, 18:28 328

Cu 0,76% a crescut săptămâna aceasta indicele de referinţă BET, după un declin de 1,04% în şedinţa de tranzacţionare de vineri, 13 ianuarie, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.

Doar patru companii incluse în indice au afişat creşteri la finele sesiunii de trading de astăzi: Alro Slatina (ALR), Conpet Ploieşti (COTE), One United Properties (ONE) şi TeraPlast Bistriţa (TRP), dinamicile fiind cuprinse între 0,17% şi 1,24%.

La polul opus, Bursa de Valori Bucureşti (BVB), OMV Petrom (SNP) şi MedLife (M) au pierdut 2,3%, 2,2%, respectiv 1,6%. Sphera Franchise Group (SFG) şi Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 1,3%, respectiv 1,2%.

Lichiditatea pe întregul segment de acţiuni al pieţei locale de capital a atins 19 milioane de lei, cea mai scăzută valoare de anul acesta. Jumătate din lichiditatea de vineri a constat în acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea şi Banca Transilvania (TLV).

BETAeRO a fost singurul indice care a afişat creştere, mai exact 1,6%. De altfel, indicele consultativ al pieţei AeRO, pepiniera segmentului principal al BVB, are cea mai bună evoluţie de la BVB în 2023 – plus 7,3%.

Locul doi este ocupat de indicele companiilor din energie şi utilităţi BET-NG, cu un avans de 5,9%. BET este pe plus cu 4,8% în aceeaşi perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO