Burse - Fonduri mutuale

Konieczny: CNVM nu respectă voinţa acţionarilor FP

Konieczny: CNVM nu respectă voinţa acţionarilor FP

Greg Koniecnzy managerul FP: Aşteptăm în continuare ca CNVM să modifice regulamentele interne care să permită stabilirea legăturii între Depozitarii Centrali din România şi Polonia. Foto: Silviu Matei

Autor: Stefan Musgociu

26.10.2012, 00:04 652

Comisia Naţională a Valorilor Mobi­liare (CNVM) nu respectă voinţa acţionarilor Fondului Proprietatea prin tergiversarea modificării unor regula­mente care să permită Fondului listarea la Varşovia, consideră managerul FP, Greg Koniecnzy.

"Aşteptăm în continuare ca CNVM să modifice regulamentele interne care să permită stabilirea legăturii între Depozitarii Centrali din România şi Polonia. La acest moment, această problemă este în afara controlului Fondului şi aşteptăm să vedem mo­dificările celor două re­gula­mente şi a regu­lamentului Depo­zi­tarului Central pen­tru ca legătura să fie posibilă. După mai bine de un an fără niciun pro­gres în această direcţie, nu mai este o chestiune de răb­dare, ci o nerespec­tare clară a unei decizii comerciale, care a fost aprobată cu o majo­ritate covârşitoare de către acţio­narii Fon­dului", a de­clarat Konieczny.

În luna iunie a acestui an, acţionarii au dat votul final pentru cotarea Fondului Pro­prietatea pe piaţa de la Varşovia. Aprobarea finală a fost dată atunci de 99,5% din acţionarii prezenţi la AGA. De pregătirea listării se ocupă un consorţiu format din JP Morgan, UniCredit şi KBC Securities Polonia. Intermediarii împreună cu admi­nistratorul Franklin Templeton au derulat un roadshow la Varşovia.

Managerul Fondului Proprietatea se declară surprins că CNVM nu înţelege că listarea la Varşovia va atrage atenţia investitorilor atât asupra acţiunilor FP, cât şi asupra altor companii româneşti.

"Am prezentat argumentele noastre şi am arătat care sunt beneficiile listării secundare pentru piaţa din România, precum posi­bilitatea atra­gerii de noi investitori pentru alte companii ro­mâneşti. Lis­tarea secundară a Fondului Pro­prietatea vizează atra­gerea unei cereri supli­mentare pentru acţiunile Fondului, dar pro­movează în egală măsură şi piaţa locală, şi suntem surprinşi că CNVM nu înţelege acest lucru. Con­tinuăm eforturile noastre pentru a ne asigura că decizia acţionarilor noştri este pusă în aplicare cât mai curând", a spus Konieczny.

Citiţi mai mult pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO