Burse - Fonduri mutuale

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti: „Primele discuţii pentru emisiunea de titluri de stat listate la BVB le-am avut cu Enache Jiru, în 2012, la întâlnirea anuală BERD“

Lucian Anghel: „Bursa în momentul de faţă face o investiţie. Are comisioane zero pentru alocare şi pentru emisiune.“

Lucian Anghel: „Bursa în momentul de faţă face o investiţie. Are comisioane zero pentru alocare şi pentru emisiune.“

Autor: Dan Grigore Ivan

08.08.2016, 00:07 269

Vineri, 5 august, au fost listate pe piaţa de capital de la Bucureşti titlurile de stat din cadrul programului Fidelis, instrumente prin care statul român a atras 735,2 milioane lei, de peste şapte ori mai mult decât ţinta anunţată iniţial.

Operatorul pieţei de capital de la Bucureşti încearcă în acest context să atragă cât mai mulţi investitori pe bursa locală, ceea ce s-ar putea transpune în viitor într-o lichiditate mai ridicată şi un peisaj financiar mai dinamic.

Un număr de 20.185 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat din cadrul Pro­gramului Fidelis, ediţia Centenar, conform datelor Ministerului de Finanţe.  Prin listarea titlurilor pe Bursa de Valori Bucureşti, deţi­nătorii titlurilor de stat le pot vinde înainte de scadenţă (august 2018), preţul urmând să fluctueze în funcţie de condiţiile pieţei. Astfel, operatorul bursier de la Bucureşti are o şansă să îşi mărească numărul de conturi active, un investitor care a cumpărat sau a vândut astăzi titluri de stat putând să se reorienteze mâine pentru a demara achiziţii de acţiuni listate pe BVB.

„Primele discuţii pentru emisiunea de titluri de stat listate la BVB le-am avut cu Enache Jiru, în 2012, la întâlnirea anuală BERD. În 2012 s-a plantat sămânţa în discuţii cu Ministerul de Finanţe pentru acest proiect. A fost nevoie într-adevăr de două ediţii  ca să fie un asemenea succes. A depăşit orice aşteptare pe care o avea oricine“, a declarat Lucian Anghel, preşe­dintele Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO