Burse - Fonduri mutuale

Mihaela Cristina Mitroi are aprobarea BNR pentru a intra în Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank

Mihaela Cristina Mitroi are aprobarea BNR pentru a intra...

Autor: Liviu Popescu

01.04.2024, 18:10 2036

Raiffeisen Bank, una din cele mai mari bănci din România, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat luni seară că Banca Naţională a României a aprobat propunerea votată de acţionarii Raiffeisen privind un nou membru în Consiliul de Supraveghere.

“În conformitate cu prevederile art. 234 alin. (1) litera g) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, Raiffeisen Bank SA informează că în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor din 14.12.2023 a fost aprobată numirea doamnei Mihaela Cristina Mitroi în funcţia de membru independent al Consiliului de Supraveghere. La data de 01.04.2024, Banca Naţională a României a comunicat către Raiffeisen Bank S.A. hotărârea de aprobare prealabilă a doamnei Mihaela Cristina Mitroi în funcţia de membru independent al Consiliului de Supraveghere.

Raiffeisen este unul dintre cei mai activi emitenţi la Bursa de Valori Bucureşti în implementarea şi promovarea finanţărilor verzi pe piaţa de capital. Cea mai recentă finanţare este din 28 februarie 2023, respectiv 370 mil. lei. Acesta a fost a şaptea emisiune de obligaţiuni Raiffeisen la BVB cu o valoare totală de 3,7 mld. lei.

Raiffeisen Bank a listat primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2013. În cei 10 ani, banca a listat la bursă 9 emisiuni de obligaţiuni, dintre care două au ajuns deja la scadenţă.

„Mihaela-Cristina Mitroi, cetăţean român, cu domiciliul în Bucureşti, România, posesoare a unei diplome de licenţă obţinută la Academia de Studii Economice, Cibernetică Facultatea de Cibernetică şi a unui doctorat în economie la Academia de Studii Economice Bucureşti; în prezent, Managing Partner al Global Tax Advise SRL, doamna Mitroi are peste 25 de ani de experienţă în domeniul fiscalităţii corporative şi internaţionale, preţuri de transfer, impozite indirecte, inclusiv TVA şi vamale, due diligence fiscale, audituri fiscale, dezvoltarea şi implementarea de structurării fiscale internaţionale, consultanţă şi conformitate”, se arata în convocatorul Raiffeisen din toamnă.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume,  îşi propune ca în 2024 să menţină cota de piaţă în ceea ce priveşte evoluţia creditării, cu o creştere organică şi echilibrată pe produse şi segmente de clienţi, şi urmăreşte o profitabilitate solidă şi creşterea moderată a venitului operaţional, potrivit unui document al băncii care ar urma să fie discutat de acţionari spre finalul lunii aprilie.

Profitul net realizat de Raiffeisen în 2023 a fost de 1,72 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO