ZF LIVE

Mihai Mureşian, şeful tranzacţionării Intercapital: Pentru următoarele 6 luni aş miza pe BRD, Sif1 şi SIF2

4 iul 2014 Autor: Luciana Georgescu

Bursa ar putea înregistra în a doua parte a anului o creştere importantă după ce ten­siu­nile din regiune s-au di­mi­nuat, piaţa locală urmează să fie avansată la statutul de piaţă emergentă şi începe să fie în vizorul investitorilor instituţionali, ceea ce ar putea determina intrări noi de capital, a declarat la ZF Live Mihai Mureşian, direc­torul de tran­zacţionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.
 
El îşi menţine prognoza conform căreia indicele BET va creşte până la finele anului cu 20-30%.
 
BET, principalul indice al bursei de la Bucureşti, a urcat cu circa 9% de la începutul anului, iar investitorii au câştigat aproape 5% de pe urma dividendelor pe care le-au încasat în acest an de la companiile incluse în indice.
 
Vedeti aici emisiunea integrala din data de 3 iulie 2014
 
Dacă la începtul anului Mureşian miza pe com­panii precum Petrom, Transgaz sau SIF-uri, în prezent directorul de tran­zac­ţio­nare al In­ter­capital Invest pariază pe com­panii pre­cum BRD, SIF Banat-Crişana şi SIF Mol­dova. „Investitorii ar trebui să se uite către companii care nu au urcat şi nu au beneficiat de evoluţii atât de mari în prima jumătate a anului. Aş miza pe companii care se tranzac­ţio­nează la niveluri mai scăzute.“ Dacă la începtul anului Mureşian miza pe companii precum Petrom, Transgaz sau SIF-uri, în prezent directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest pariază pe companii precum BRD, SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova. „Investitorii ar trebui să se uite către companii care nu au urcat şi nu au beneficiat de evoluţii atât de mari în prima jumătate a anului. Aş miza pe companii care se tranzacţionează la niveluri mai scăzute.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2014

 

Cuvinte cheie:
zf live
, tranzactii
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide