Burse - Fonduri mutuale

Minoritarii UniCredit cer exit pe sistemul alternativ al brokerilor

Autor: Roxana Daniela Pricop

12.09.2010, 23:10 17

Un grup de acţionari minoritari cere băncii UniCredit ŢiriacBank posibilitatea de a lista pachetul de 4,5% din capitalulinstituţiei de credit aflat în posesia minoritarilor pe sistemulalternativ de tranzacţionare al brokerilor (Romanian Over theCounter-ROTC).

Listarea pe ROTC ar oferi o ieşire din acţionariat celor peste4.000 de acţionari care au participat cu numerar la fondarea BănciiComerciale Ţiriac la începutul anilor '90 şi care au rămas captividupă fuziunea cu banca austriacă HVB în 2006, preluată de UniCreditBank.

"Am înaintat băncii propunerea noastră de a transfera pachetulde 4,5% din capitalul UniCredit Ţiriac aflat în posesia a4.000-5.000 de acţionari, în mare parte deţinători istorici aiacţiunilor. Pachetul de acţiuni valorează circa 40-50 de milioanede euro. Transferul acţiunilor pe ROTC ar putea fi o rezolvare pecale amiabilă a situaţiei acţionarilor minoritari, având în vederecă în ultimii trei ani nu am primit nici o ofertă de preluare dinpartea acţionarului majoritar", a spus Maniu Costel Popescu,acţionar al băncii, care împreună cu alţi deţinători de titlurireprezentând 0,1% din capital a iniţiat demersurile.

Oficialii UniCredit Ţiriac Bank nu au putut fi contactaţi pentrua comenta demersul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO